Richardt Thomsen - Bygger Fremtiden


Richardt Thomsen er en af de yngre entreprenører i Nordjylland, men det stop-per ham ikke fra at give de etablerede spillere mod-stand i den udfordrende byggebranche.

I Brønderslev Erhvervspark ligger en mindre virksomhed, som på få år har vokset sig fra 0 til 20 medarbejdere, og står det til direktøren er dette kun begyndelsen: “Der er ved at være gang i hjulene igen, og det er noget vi kan mærke i byggebranchen.” udtaler Richardt Thomsen, manden bag virksomheden af samme navn.

“I starten var det selvfølgelig anderledes, men efterhånden har vi fået opbygget nogle gode referencer og kompetencer, som er vigtige for at tiltrække nye projekter” “Jeg startede midt i finanskrisen, hvor det var krævende at finde nye projekter. Det er noget nemmere nu, hvor vi har opbygget en række gode referencer og interne kompetencer i virksomheden” afslører Richardt.

Spørger man ind til opstarten af virksomheden, kan man tydeligt hører visionerne bag: “Jeg startede op som selvstændig fordi jeg gerne vil være med til, at bygge og udvikle fremtidens industri i Danmark.

Hvis dansk erhvervsliv skal være konkurrencedygtigt, er vi nødt til at drive og bygge vores virksomheder, på en nyere og smartere måde.”

For Richardt har det ikke kun været byggefaget, der har været i fokus, det har også været organisationen: “Jeg vil gerne skabe en god arbejdsplads for mine medarbejdere” påstår Richardt Thomsen, men hvordan gør han det?

“Jeg er stor tilhænger af Jens Moberg, som er fortaler for at vende organisations-pyramiden på hovedet. Dermed er det vores medarbejdere på byggepladserne, som ligger øverst. Alle medarbejdere har ansvar og kan tage beslutninger, uden at skulle døje med et stort bureaukrati i kulissen. Som direktør er jeg ansvarlig for, at hjælpe og støtte dem, så de kan præstere deres bedste ude hos vores kunder.”

Når man snakker med Richardt Thomsen om virksomheden, forstår man hurtigt hans forhold til medarbejderne. “Hvis du har 100 medarbejdere, så har du 100 kloge hoveder som har en masse viden, det er utroligt meget værd for vores kunder og virksomhedens fremtid. Derfor gør jeg meget ud af at være tæt på mine folk på byggepladserne og så er min dør jo altid åben, hvis de har nogle udfordringer som vi skal håndtere.” fortæller Richardt. “Jeg vil gerne skabe en arbejdsplads, hvor man har mulighed for at udvikle sig og have et

godt netværk, både fagligt og socialt. Det tror jeg kommer vore kunder til gode i sidste ende.”

Snakkes der om byggeprocessen står det klart, at forberedelse er nøglen til succes. “Jeg bruger meget tid på at sikre, at det projekt vi bygger passer til kundens forretning. Sammen med kunden og mine medarbejdere, gennemgår vi hvert projektet i detaljen. Det er meget vigtigt for mig, at der er styr på processen og at der ligger en helt igennem fælles vision for, hvad det er vi i sidste ende skal stå med. Når vi har finesserne på plads, og har lagt et godt fundament for samarbejdet, så trykker vi på knappen og går igang.”

I forhold til fremtiden begynder der at tegne sig et klart billede for den stadig lille og mobile entreprenør. “Vi har mange projekter inden for industri, kontor- og arkitekttegnede byggerier, hvor vi har haft nogle spændende projekter i 2014 og 2015. Samtidig er verden blevet mindre og det er Danmark også, og derfor har vi fortsat bevæget os længere væk fra vores oprindelige marked i Nordjylland og ud i resten af Danmark. Der er det skønt at vi bor i et dejligt lille land.” siger Richardt Thomsen med et glimt i øjet.

 

Richardt Thomsen ApS kan kontaktes direkte på 30 49 90 91 eller
rt@r-thomsen.dk.